Fresh Forward behoort op het gebied van fruitveredeling tot de Noord-Europese top, en is met name gespecialiseerd in appels en aardbeien.

We werken samen met zowel Wageningen University & Research, als Fragaria Holland en TreeQuattro, samenwerkingsverbanden van toonaangevende plantenvermeerderaars en van boomkwekers. Hierdoor heeft Fresh Forward toegang tot zowel fundamentele als praktische kennis van bomen en plantenverdeling, wat ten goede komt aan zowel de, teler, groothandel, detailhandel als consument. Het resultaat is een breed assortiment van kwaliteitsaardbei- en appelrassen die zijn afgestemd op specifieke behoeften - waaronder aardbeirassen Sonata, Rumba en Calinda en appelrassen Wellant®, SQ159 Magic Star® en Natyra®.

Verder beheert Fresh Forward licenties voor andere fruitrassen naast aardbeien en appels.Lees hieronder meer over het team van Fresh Forward.

Team Fresh Forward

Management

Teunis Sikma
Teunis Sikma
Algemeen directeur

Teunis geeft leiding aan het toegewijde team van Fresh Forward. Dit doet hij in nauwe samenwerking met de aandeelhouders. Hij heeft jarenlange ervaring in de fruitbranche en voelt zich thuis in de omgang met zowel telers, wetenschappers als Retail en consumenten.

Bert Meulenbroek
Bert Meulenbroek
Manager Breeding

Bert is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van rassen waar de wereldwijde markten behoefte aan hebben. Zijn veredelingsteam heeft als taak het uitvoeren van fundamenteel en toegepast onderzoek, hetzij onafhankelijk, hetzij in samenwerking met academische partners.

Marketing / Licentiebeheer

Stephan Geerlings
Stephan Geerlings
Marketing manager

Stephan is verantwoordelijk voor zowel de marketing van de appelrassen van het appelveredelingsprogramma van WUR als de aardbeirassen van Fresh Forward.

Peter-Jan van Ingen
Peter-Jan van Ingen
Marketing Apple

Peter-Jan is verantwoordelijk voor de marketing van voormalige appelveredelingsprogramma van Wageningen Universiteit en Research in China. Hij assisteert daarnaast bij de afzet in andere landen wereldwijd. Tevens is Peter-Jan de verbindende schakel tussen marketing en de boomproductie.

Jan Wouter van Eck
Jan Wouter van Eck
Licentie- en IP manager

Jan Wouter beheert de intellectuele eigendomsrechten, licenties en contracten en is de schakel tussen de commerciële en administratieve afdeling.

Joanna Pabiniak
Joanna Pabiniak
IP and Legal Manager

Joanna is verantwoordelijk voor het opstellen en afronden van al onze contracten en licentie-overeenkomsten voor zowel Appel als Aarbeien rassen. Daarnaast houdt zij zich bezig met diverse Intellectuele Eigendomsrechten voor alle landen wereldwijd.

Ingrid van der Bogt
Ingrid van der Bogt
Licentie & marketing

Ingrid is een vaste contactpersoon voor onze licentiehouders. Ze zorgt ervoor dat contracten worden gevalideerd en gearchiveerd, en verwerkt de opgaven die worden verstrekt door licentiehouders. Verder houdt zij zich bezig met marketingactiviteiten.

Carina van der Lippe
Carina van der Lippe
HR & organisatie

Carina ondersteunt het management. Zij is verantwoordelijk voor HR-taken en vraagstukken. Carina is aanspreekpunt op HR-gebied voor medewerkers en management.

Lucie Bartels
Lucie Bartels
Financiële administratie

Lucie is verantwoordelijk voor het afhandelen van de financiële administratie. Zij is aanspreekpunt voor onze debiteuren en crediteuren.

Breeding

Nick Howard
Nick Howard
Moleculair veredelaar Appel

Nick is de moleculaire veredelaar in het appelveredelingsprogramma. In die rol ontwerpt hij kruisingen, selectiestrategieën en onderzoeksprojecten

Evert Walraven
Evert Walraven
Breeder Appel

Evert organiseert de praktische veredeling binnen appelveredelingsprogramma. Hij beoordeelt met zijn team de zaailingen en selecties, op zoek naar een nieuw appelras.

Thijs van Dijk
Thijs van Dijk
Moleculair veredelaar

Thijs is de moleculair veredelaar binnen het veredelingsteam en richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van pre-breedingprogramma's.

Rob d'Hont
Rob d'Hont
Breeder

Rob organiseert en plant de veredelingswerkzaamheden en levert een bijdrage aan fundamentele en toegepaste onderzoeksprojecten.

Johan Willemsen
Johan Willemsen
Bio-informaticus

Johan is bio-informaticus en ondersteunt het veredelingsteam met het uitvoeren van data-analyses. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ontwerp en de analyse van moleculaire merkers.

Tim Koorevaar
Tim Koorevaar
Junior Molecular Breeder

Tim maakt deel uit van het team moleculaire veredeling en richt zich op de ontwikkeling van merkers door het uitvoeren van onderzoeksprojecten en het ontwerpen van merkers.

Marina Goméz-Caro
Marina Goméz-Caro
Assistant breeder

Marina organiseert en plant de veredelingswerkzaamheden en levert een bijdrage aan toegepaste onderzoeksprojecten. Ze ondersteunt het marketingteam met praktische kennis over het nieuwe low-chill materiaal. Ook coördineert Marina de introductie van de nieuwe lijnen in het certificeringsproces.

Rian Peters
Rian Peters
Fytopatholoog

Als fytopatholoog is Rian verantwoordelijk voor alle ziektetoetsen in zowel aardbei als in appel. Daarnaast is Rian het aanspreekpunt voor de onderzoeken die in het Lab plaatsvinden onder andere alles rondom Moleculair onderzoek. Marker screening van de zaailingen in Appel en Aardbei hoort daar alsmede ook in haar takenpakket.

Ruud Venner
Ruud Venner
Product developer

Ruud monitort de high-chill aardbeiselecties van Fresh Forward in interne- en externe proeven. Hij richt zich ook op het ontwerp van specifieke teeltconcepten voor de verschillende rassen.

Saskia van Vulpen
Saskia van Vulpen
breeding assistent

Saskia ondersteunt het Breedingteam met uiteenlopende werkzaamheden. HIernaast voert zij diverse teeltwerkzaamheden uit.

breeding assistent

Imke assisteert de breeders met selecteren en beoordelen van nieuwe selecties. Tevens assisteert ze bij het testen van vergevorderde selecties en helpt ze het tuinpersoneel bij werkzaamheden.

Kees van Miltenburg
Kees van Miltenburg
Hoofd proeftuin

Kees heeft de leiding over alle teeltgerelateerde- en facilitaire zaken. Hiernaast ondersteunt hij met zijn team de veredelingsafdeling.

Stanley van Kuilenburg
Stanley van Kuilenburg
Chef Teeltwerkzaamheden

Stanley is verantwoordelijk voor de aansturing van het personeel voor alle teeltwerkzaamheden. Hierbij is hij de verbindende schakel tussen aansturing en uitvoer.

Jack de Raadt
Jack de Raadt
Senior medewerker tuin

Jack voert alle teeltgerelateerde werkzaamheden uit, met specialisme klimaatbeheersing. Hij onderhoudt ook onze apparatuur en faciliteiten.

Janneke Goets
Janneke Goets
Medewerkster Tuin

Janneke ondersteund het appelbreedingprogramma met veredelings werkzaamheden en onderhoud van de boomgaard.

Bob Sanders
Bob Sanders
Gewasverzorger

Bob is met name betrokken bij een aantal kwekerijprocessen waar hij collega Frans assisteert en helpt bij de gewasbescherming. Daarnaast helpt hij bij het onderhoud van onze apparatuur en faciliteiten.

Antonino Vázquez
Antonino Vázquez
Manager Fresh Forward España

Antonino woont in Spanje (Andalusië) en is manager van Fresh Forward España. Hij is ook technisch adviseur voor de low chill-variëteiten van Fresh Forward.

Gema Díaz Garrido
Gema Díaz Garrido
breeding assistent Spanje
Carmen Lopez Sanchez
Carmen Lopez Sanchez
Breeding assisten Spanje
Geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van onze rassen?
Neem gerust
contact met ons op
Stuur Fresh Forward een bericht!