Fresh Forward behoort op het gebied van fruitveredeling tot de Noord-Europese top, en is met name gespecialiseerd in aardbeien.

We werken samen met zowel Wageningen University & Research als Fragaria Holland, een samenwerkingsverband van toonaangevende plantenvermeerderaars. Hierdoor heeft Fresh Forward toegang tot zowel fundamentele als praktische kennis van plantenverdeling, wat ten goede komt aan zowel de kweker, teler, groothandel, detailhandel als consument. Het resultaat is een breed assortiment van kwaliteitsaardbeirassen die zijn afgestemd op specifieke behoeften - waaronder Sonata, Rumba en Calinda.

Daarnaast is Fresh Forward de exclusieve partner van Wageningen Plant Research voor de marketing en het licentiebeheer van het appelveredelingsprogramma van WUR. Verder beheert Fresh Forward licenties voor andere fruitrassen naast aardbeien en appels.

Lees hieronder meer over het team van Fresh Forward.

Team Fresh Forward

Management

Teunis Sikma
Teunis Sikma
Algemeen directeur

Teunis geeft leiding aan het toegewijde team van Fresh Forward. Dit doet hij in nauwe samenwerking met de aandeelhouders. Hij heeft jarenlange ervaring in de fruitbranche en voelt zich thuis in de omgang met zowel telers, wetenschappers als Retail en consumenten.

Bert Meulenbroek
Bert Meulenbroek
Manager Breeding

Bert is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van rassen waar de wereldwijde markten behoefte aan hebben. Zijn veredelingsteam heeft als taak het uitvoeren van fundamenteel en toegepast onderzoek, hetzij onafhankelijk, hetzij in samenwerking met academische partners.

Marketing / Licentiebeheer

Stephan Geerlings
Stephan Geerlings
Marketing manager

Stephan is verantwoordelijk voor zowel de marketing van de appelrassen van het appelveredelingsprogramma van WUR als de aardbeirassen van Fresh Forward.

Koen Merkus
Koen Merkus
Marketing

Koen is de schakel tussen de marketing- en veredelingsafdeling, en organiseert de veldproeven voor potentiële rassen en verwerkt de resultaten voor verdere evaluatie. Hiernaast voert hij werkzaamheden uit op het gebied van marketingcommunicatie.

Jan Wouter van Eck
Jan Wouter van Eck
Licentie- en IP manager

Jan Wouter beheert de intellectuele eigendomsrechten, licenties en contracten en is de schakel tussen de commerciële en administratieve afdeling.

Ingrid van der Bogt
Ingrid van der Bogt
Licentieadministratie

Ingrid is een vaste contactpersoon voor onze licentiehouders. Ze zorgt ervoor dat contracten worden gevalideerd en gearchiveerd, en verwerkt de opgaven die worden verstrekt door licentiehouders.

Carina van der Lippe
Carina van der Lippe
Office & HR

Carina ondersteunt het management. Ze voert HR-werkzaamheden uit en werkzaamheden op het gebied van marketingcommunicatie. Ze houdt afspraken bij, maakt notulen en beheert de algemene e-mail.

Lucie Bartels
Lucie Bartels
Financiële administratie

Lucie is verantwoordelijk voor het afhandelen van de financiële administratie. Zij is aanspreekpunt voor onze debiteuren en crediteuren.

Breeding

Thijs van Dijk
Thijs van Dijk
Moleculair veredelaar

Thijs is de moleculair veredelaar binnen het veredelingsteam en richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van pre-breedingprogramma's.

Rob d'Hont
Rob d'Hont
Breeder

Rob organiseert en plant de veredelingswerkzaamheden en levert een bijdrage aan fundamentele en toegepaste onderzoeksprojecten.

Johan Willemsen
Johan Willemsen
Bio-informaticus

Johan is bio-informaticus en ondersteunt het veredelingsteam met het uitvoeren van data-analyses. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ontwerp en de analyse van moleculaire merkers.

Jasper Niewold
Jasper Niewold
Assistent moleculair veredelaar

Jasper maakt deel uit van het moleculaire veredelingsteam en helpt bij het organiseren van pre-breeding activiteiten als ook bij het uitvoeren van essentieel veldwerk- en onderzoeksprojecten.

Marina Goméz-Caro
Marina Goméz-Caro
Product developer

Marina ondersteunt het marketingteam met praktische kennis over het nieuwe low-chill materiaal afkomstig van de veredelingsafdeling. Ook coördineert Marina de introductie van de nieuwe lijnen in het certificeringsproces.

Ruud Venner
Ruud Venner
Product developer

Ruud monitort de high-chill aardbeiselecties van Fresh Forward in interne- en externe proeven. Hij richt zich ook op het ontwerp van specifieke teeltconcepten voor de verschillende rassen.

Antonino Vázquez
Antonino Vázquez
Manager Fresh Forward España

Antonino woont in Spanje (Andalusië) en is manager van Fresh Forward España. Hij is ook technisch adviseur voor de low chill-variëteiten van Fresh Forward.

Kees van Miltenburg
Kees van Miltenburg
Hoofd proeftuin

Kees heeft de leiding over alle teeltgerelateerde- en facilitaire zaken. Hiernaast ondersteunt hij met zijn team de veredelingsafdeling.

Jack de Raadt
Jack de Raadt
Senior medewerker tuin

Jack voert alle teeltgerelateerde werkzaamheden uit, met specialisme klimaatbeheersing. Hij onderhoudt ook onze apparatuur en faciliteiten.

Frans ten Berge
Frans ten Berge
medewerker tuin

Frans voert de voorkomende teeltwerkzaamheden uit, met specialisme gewasbescherming. Daarnaast onderhoudt hij onze apparatuur en faciliteiten.

Cathrien "Pluk" Mendes
Cathrien "Pluk" Mendes
medewerkster tuin

Pluk voert teeltwerkzaamheden uit en ondersteunt het veredelingsteam met het uitvoeren van metingen. Ook houdt ze onze faciliteiten spic en span.

Saskia van Vulpen
Saskia van Vulpen
medewerkster tuin

Saskia voert diverse teeltwerkzaamheden uit. Hiernaast ondersteunt ze de veredelaars bij het uitvoeren van metingen.

Geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van onze rassen?
Neem gerust
contact met ons op
Stuur Fresh Forward een bericht!