Twist (FE2015)

Twist (FE2015) is een vroeg junidragende selectie uit het hoge koelingsprogramma van Fresh Forward die uitblinkt door haar vroegrijpheid en vruchtkwaliteit. Deze selectie wordt verder gekenmerkt door een goede opbrengst, met behoud van een grote vruchtmaat gedurende het hele seizoen. De helderrode bessen zijn stevig en hebben een uitstekende smaak. De plant is krachtig, hoewel niet erg vegetatief, en heeft een sterk wortelgestel.

lanten eigenschappen

Twist (FE2015) heeft een open groeiwijze met opgaande bladeren. De plant is groeikrachtiger dan Flair, maar beduidend minder groeikrachtig dan Allegro en Clery. De lange bloemtrossen, die zich vroeg vertakken, bevatten zes tot zeven bloemen. De wortelstok kan zich wat hoger in de plant bevinden, waardoor extra aandacht moet worden besteed aan de juiste plantdiepte. Twist (FE2015) heeft ook een hogere waterbehoefte dan andere vroege rassen.
Oogstvenster en opbrengst
De vruchtzetting begint ongeveer twee dagen na Flair iets vroeger dan bij Clery. De totale opbrengst van Twist (FE2015) is vergelijkbaar met die van Clery, maar de grootte van de vruchten van Twist (FE2015) is aanzienlijk groter gedurende de hele oogstperiode. In vergelijking met Flair is zowel de vruchtgrootte als de totale opbrengst hoger. Naast de grote vruchtmaat zorgen ook de duidelijk zichtbare trossen voor een hoge plukefficiëntie.

Vruchtkwaliteit

Twist (FE2015) geeft uniforme, lange kegelvormige vruchten met een opstaande kelk. De aantrekkelijke bessen zijn stevig, helderrood, glanzend en behouden hun kwaliteit. De eerste vruchten kunnen licht gegroefd zijn. De volgende vruchten zijn echter mooi gevormd met een uitstekende presentatie in het punnet. De vruchten van Twist (FE2015) vertonen het hele seizoen door een hoge Brix-waarde. Twist (FE2015) laat ook goede resultaten zien in houdbaarheidstesten, waar ze zowel hun kleur als glans behouden. Daarom is Twist (FE2015) zeer geschikt voor zowel de directe verkoop als de langere distributiekanalen.

Schädlings- & Krankheitsresistenz

Resultaten van ziekteproeven tonen aan dat Twist (FE2015) een hoge resistentie bezit tegen Phytophtoracactorum. Twist (FE2015) kan echter licht vatbaar zijn voor Verticiliiumdahliae, hoewel er in de praktijk geen problemen zijn waargenomen. Niettemin wordt aanbevolen om Twist (FE2015) te planten op gronden met een goede structuur en zonder natte plekken. Verder is Twist (FE2015) matig tolerant voor echte meeldauw.

Geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van onze rassen?
Neem gerust
contact met ons op
Stuur Fresh Forward een bericht!