Polka

Polka is een middenlaat aardbeiras. De vruchten van Polka zijn voldoende groot, gelijkmatig van vorm, intensief rood en zeer goed van smaak. De opbrengst is hoog. Polka wordt veel geteeld in Scandinavië vanwege zijn zeer goede vorstresistentie. Ook zijn goede smaak wordt zeer gewaardeerd. Polka is daarnaast zeer geschikt voor het maken van jam en sap.

VRUCHTKWALITEIT

De vruchten van Polka zijn glanzend, hebben een intensieve donkerrode kleur en zijn inwendig rood. De aardbeien hebben een aangenaam zoetzuur aardbeiaroma. De smaak van Polka is zeer goed en de vruchten zijn stevig. De conische vruchten zijn middelmatig van grootte en worden langzaam kleiner. Belangrijk is dat de planten voldoende water krijgen voor hun groei.De vruchten zijn gemakkelijk te plukken, wanneer de vruchten iets langer blijven hangen zijn ze ook redelijk gemakkelijk zonder kelk te plukken.

BLOEI EN PLUKPERIODE

Polka maakt robuuste, enigszins gesloten planten. De bloemen van Polka hebben goed ontwikkelde meeldraden die voldoende stuifmeel leveren voor een perfecte vruchtzetting. De oogst valt gelijk met die van Elsanta.

PRODUCTIVITEIT

Polka is een productief ras mits de bemesting en de vochtvoorziening goed zijn geregeld.

ZIEKTEGEVOELIGHEID

De vruchten van Polka zijn gevoelig voor vruchtrot (Botrytis cinerea). De planten zijn vatbaar voor roodwortelrot (Phytophthore fragariae) en matig gevoelig voor stengelbasisrot (Phytophthora cactorum). Polka heeft een goede resistentie tegen meeldauw (Sphaerotheca macularis) en paarse vlekkenziekte (Alternaria alternata).

TEELTERVARINGEN

Polka is ontwikkeld voor de industrieteelt als alternatief voor Senga Sengana, maar wordt vooral in de teelt voor de verse markt in Scandinavie gebruikt. Polka voldoet goed in meerjarige teelten. Polka is goed winterhardheid en doet het beter op wat zwaardere grond.

Polka is kwekersrechtelijk beschermd en onder licentie in de handel.
Geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van onze rassen?
Neem gerust
contact met ons op
Stuur Fresh Forward een bericht!