Parlando

Parlando is een middenvroege junidrager die ontwikkeld is in het high-chill substraat veredelingsprogramma van Fresh Forward. Het ras is geschikt voor de vroege substraatteelten met een plantdatum vanaf eind december tot eind april. Het ras onderscheidt zich door een uitstekende en zeer uniforme vruchtkwaliteit met een hoge opbrengst en ziektetolerantie.

Plant en groeiwijze:

Het gewas van Parlando kenmerkt zich als groeikrachtig en open. De plantarchitectuur is recht opgaand, waardoor de bloemtakken makkelijk door te halen zijn. Het blad heeft een opvallende donkergroene kleur met ovaalvormige bladschijven. Opvallend voor de plantarchitectuur van Parlando zijn de lange bloemtakken. De eerste bloemtakken hebben 9-11 vruchten per tak, terwijl de daaropvolgende bloemtakken lichter zijn met 6-7 vruchten per bloemtak. De bloemen van Parlando zijn relatief klein, maar groeien toch altijd uit tot mooie grote vruchten.

De eerste teeltervaringen met Parlando laten de volgende ras specifieke eigenschappen zien:
  • De koudebehoefte van Parlando is lager dan die van Sonata.
  • Vanwege de hoge verdamping van Parlando wordt een apart gestuurde watergift- en klimaatstrategie geadviseerd om te voorkomen dat er droogte-stress optreedt.

Vruchtkwaliteit:

De vruchten zijn lang conisch van vorm en hebben een intensief rode kleur. Parlando onderscheidt zich vanwege zijn uitstekende zetting gedurende de gehele teelt, wat zorgt voor een hoog percentage klasse 1 vruchten. Het smaakprofiel kenmerkt zich door de goede zoet zuur balans, in combinatie met een lekker aardbeiaroma. Hiermee sluit Parlando perfect aan bij het smaakprofiel van Elsanta.Parlando is een stevige aardbei waardoor het geschikt is voor de langere distributiekanalen.


Parlando brochure is hier

Geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van onze rassen?
Neem gerust
contact met ons op
Stuur Fresh Forward een bericht!