De allereerste oogst van de nieuwe appelsoort Magic Star, exclusief ontwikkeld voor Colruyt Group, is vanaf 14 februari verkrijgbaar bij Okay en OKay Compact. Colruyt wil met de Magic Star, en in een tweede stadium ook de Coryphée-variëteit, de Jonagold het vuur aan de schenen leggen als onbetwiste nummer één op Belgische appelmarkt. Voor dit jaar gaat het om een relatief kleine partij, een eerste doorbraak moet er komen bij de nationale lancering volgend jaar.

Vorig jaar kondigde Colruyt aan dat het met de Magic Star en de Coryphée twee nieuwe appelsoorten op de Belgische markt zou brengen die op termijn een alternatief moeten bieden voor de intussen al 40-jaar oude Jonagold. Sinds 14 februari is het zover: de eerste Magic Star-appelen zijn beperkt verkrijgbaar bij OKay en OKay Compact. Het gaat dit jaar om een vrij kleine oogst van ongeveer 15 ton, deels omdat de aanplant van de appelbomen gespreid is over drie jaar, deels door de minder goede weersomstandigheden vorige lente, zo klinkt het.

De Magic Star werd exclusief voor Colruyt Group ontwikkeld door de Nederlandse fruitveredelaar Fresh Forward. De nieuwe variëteit wordt in België gekweekt door Neven Fruits Waremme, Wolfcarius Markegem en Gebroeders Bangels Gingelom. De appel is afgestemd op de verwachtingen van de consument en werd geselecteerd na proefsessies met onze klanten. “Met de lancering van de Magic Star willen we ook het vakmanschap van onze lokale appeltelers ondersteunen”, aldus Colruyt. “Omdat het gaat om een nieuw product met hoge toegevoegde waarde, kunnen we onze producenten een correcte prijs voor de hele oogst garanderen.”

Bedoeling is dat beide appelrassen niet alleen lekker zijn, maar ook milieuvriendelijk. Bij de veredeling werd gefocust op een hoge ziekteresistentie, onder meer tegen schurft en witziekte. In 2019 wordt de Magic Star nationaal gelanceerd. In de herfst van 2017 hebben dezelfde appeltelers ook de eerste bomen van de variëteit Coryphée geplant, eveneens exclusief ontwikkeld voor Colruyt Group. Tot 2022 voor Magic Star en 2027 voor de Coryphée zal Colruyt de enige aanbieder zijn in ons land.Bron: http://www.vilt.be/eerste-magic-star-appelen-in-wi...

Gerelateerde inhoud

Geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van onze rassen?
Neem gerust
contact met ons op
Stuur Fresh Forward een bericht!